Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-05-2024 13:53

Τα Μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) θα συμμετάσχουν σε συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ και σε Διεθνές Πολιτικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη

Οι βουλευτές κ.κ. Πανίκος Λεωνίδου (επικεφαλής), Ευθύμιος Δίπλαρος, Ηλίας Μυριάνθους και Μαρίνος Μουσιούττας, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μεταβαίνουν αύριο στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν σε συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ και σε Διεθνές Πολιτικό Συνέδριο, με θέμα «Η πολιτική ως χώρος έκφρασης των χριστιανικών αξιών στην καθημερινότητα», από 14 μέχρι 17 Μαΐου 2024. Την αντιπροσωπεία θα συνοδεύει ο Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων A΄ της Βουλής κ. Βασίλης Κοιλιαρής.  

Τη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας θα απασχολήσουν θέματα που αφορούν στην τροποποίηση της Ιδρυτικής Πράξης της ΔΣΟ, καθώς και στη λειτουργία και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων της Συνέλευσης.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Διεθνούς Πολιτικού Συνεδρίου, ο κ. Λεωνίδου θα συντονίσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Χριστιανικές αξίες και Εκκλησιαστική Έκφραση» και ο κ. Μυριάνθους θα καταθέσει εισήγηση στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Χριστιανικές αξίες και πολιτική καθημερινότητα: Αλήθειες, Εμπόδια, Εξαρτήσεις». Θα γίνουν επίσης εισηγήσεις σε θεματικές, που αφορούν στον ρόλο των χριστιανικών αξιών στη διαμόρφωση του κρατικού / εθνικού συμφέροντος, της διεθνούς πολιτικής και της παραγωγής νομοθετικού έργου στον τομέα της παιδείας, καθώς και στην ανάδειξη των χριστιανικών αξιών στον δημόσιο κοινωνικό και οικονομικό χώρο.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα