Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-05-2024 16:39

Η κυπριακή αντιπροσωπία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (ΚΣΜ) θα συμμετάσχει στη 18η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΣΜ, στη Μπράγκα

Οι βουλευτές κ.κ. Ανδρέας Πασιουρτίδης (επικεφαλής), Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν, Χρίστος Ορφανίδης και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (ΚΣΜ), μεταβαίνουν στην Μπράγκα της Πορτογαλίας για να συμμετάσχουν στη 18η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΣΜ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024. Τη Γενική Συνέλευση φιλοξενεί το Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, η κ. Σούπερμαν, ως Ειδική Εισηγήτρια της ΚΣΜ για θέματα τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος, θα παρουσιάσει Έκθεσή της, με θέμα “Τρομοκρατία και Εγκληματικές Απειλές που επηρεάζουν την περιοχή της ΚΣΜ” και, στη συνέχεια, θα τεθεί προς έγκριση σχετικό Ψήφισμα στην Ολομέλεια.

Τη 18η Γενική Συνέλευση, θα απασχολήσουν, επίσης, οι τρέχουσες εξελίξεις και οι προκλήσεις ασφάλειας στην περιοχή της Μεσογείου και ειδικότερα η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και οι συνέπειές της για την περιοχή και ευρύτερα. Θα συζητηθούν επίσης οι προκλήσεις που συνεπάγεται η αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε ό,τι αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και περιβαλλοντικά θέματα. Σχετικά Ψηφίσματα θα τεθούν επίσης προς έγκριση  στην Ολομέλεια της Συνέλευσης.

Εξάλλου, προ της έναρξης της Γενικής Συνέλευσης, η κ. Σούπερμαν θα συμμετάσχει σε επίσκεψη του Κοινοβουλευτικού Φόρουμ Γυναικών της ΚΣΜ στην πόλη Matosinhos, όπου οι βουλεύτριες μέλη του Φόρουμ θα έχουν επαφές με Οργανώσεις στήριξης και ενδυνάμωσης των γυναικών.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα