Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-05-2024 18:42

Συνάντηση της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στο πλαίσιο των επαφών της για προετοιμασία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) το 2026, η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Κατά τη συνάντηση, η κα Ραουνά είχε την ευκαιρία να ενημερώσει εκτενώς την Πρόεδρο της Βουλής για τον σχεδιασμό και την πορεία των προετοιμασιών για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία το πρώτο εξάμηνο του 2026. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε o σημαντικός ρόλος της Βουλής των Αντιπροσώπων τόσο στο στάδιο προετοιμασίας της Προεδρίας όσο και κατά την ενάσκησή της.

Η κα Υφυπουργός τόνισε ότι οι προετοιμασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς από τη Γραμματεία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σε στενή συνεργασία και συντονισμό με όλα τα Υπουργεία και Υφυπουργεία. Αναφέρθηκε στο θέμα της στελέχωσης, σημειώνοντας ότι έχει ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση των αναγκών τόσο στην Κύπρο όσο και στις Βρυξέλλες. Ως προς την υπό διαμόρφωση ατζέντα, ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή της κληρονομηθείσας ημερήσιας διάταξης (inherited agenda). Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται, όπως είπε, και η εκπόνηση του προγράμματος του Τρίο Προεδρίας, μαζί με την Πολωνία και τη Δανία, ενώ τόνισε ότι εντός του έτους θα αρχίσει και η διαβούλευση για εκπόνηση του προγράμματος και των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας.

Τέλος, η κα Ραουνά αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Βουλής των Αντιπροσώπων όσον αφορά την προώθηση της κοινοβουλευτικής διάστασης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και πρόσθεσε ότι προσβλέπει σε μια αγαστή συνεργασία με το Σώμα. Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα προβαίνει σε τακτική ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών προετοιμασίας, συμπεριλαμβανομένης και της διαμόρφωσης των πολιτικών προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας.

(ΕΝ/ΓΣ)