Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-05-2024 09:17

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Παρίσι

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην  Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), αναχωρεί τη Δευτέρα, 20 Μαΐου για το Παρίσι για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου 2024.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας ο κ. Ευσταθίου θα ενημερώσει την Επιτροπή για τα συμπεράσματα της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης για την εκτέλεση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), η οποία διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης (ΣΔΣΕ) στις 23 Απριλίου 2024 στις Βρυξέλλες και στην οποία συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Την Επιτροπή θα απασχολήσουν επίσης οι νομικές πτυχές και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως αποτέλεσμα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, η 90η επέτειος του Μεγάλου Λιμού στην Ουκρανία (Χολοντόμορ) και οι κατασταλτικές επιπτώσεις της κράτησης του Τζούλιαν Ασάνζ για τους προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)