Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-05-2024 14:21

Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός

«Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) αποτελεί ένα εξαιρετικό κέντρο, ένα κέντρο αριστείας, το οποίο τιμά την Κύπρο και  βοηθά τον Κύπριο ασθενή». Αυτό επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στο Ινστιτούτο. Ο κ. Υπουργός εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή του στο ΙΝΓΚ, καθώς, όπως είπε, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις, τα προγράμματά του και για τις δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζει.

Το Υπουργείο, τόνισε, θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στο Ινστιτούτο, λόγω και της εξαιρετικής δουλειάς, την οποία επιτελεί εδώ και αρκετά χρόνια. «Είμαστε πάντοτε δίπλα τους και αρωγοί σε οτιδήποτε μπορούμε να βοηθήσουμε», σημείωσε ο κ. Δαμιανός.

Ερωτηθείς για το θέμα που αφορά στα καινοτόμα φάρμακα και την ανησυχία που εκφράστηκε τις προηγούμενες μέρες για ενδεχόμενες ελλείψεις, ο κ. Υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή, προκειμένου να μην παρουσιαστούν οποιαδήποτε προβλήματα.

Πρόσθεσε ότι είχε χθες συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς στον φαρμακευτικό τομέα, με σκοπό τον συντονισμό και την επίσπευση των διαδικασιών.

Καταλήγοντας, τόνισε πως δεν υπάρχει ανησυχία για το θέμα των φαρμάκων, επισημαίνοντας πως εκεί όπου υπάρχει συνεργασία, δίνονται λύσεις.

Από της πλευράς του, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής και Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, ανέφερε ότι ο Υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του Ινστιτούτου και ενημερώθηκε για τα προγράμματα που αφορούν απευθείας τους ασθενείς, αλλά και για τα προγράμματα της έρευνας και της εκπαίδευσης της Μεταπτυχιακής Σχολής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

«Το ΙΝΓΚ είναι μια επέκταση του κράτους, ανήκει στην πολιτεία. Στόχος μας και αποστολή μας είναι πάντα να βελτιωνόμαστε, για το καλό των ασθενών, είτε μέσα από τις απευθείας υπηρεσίες που προσφέρουμε είτε μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων ερευνητικών προγραμμάτων», κατέληξε.

(ΔΚ/ΓΣ)