Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-05-2024 20:21

Εγκαινιάστηκε η Περιπατητική Φωτογραφική Έκθεση «20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΠΡΟΣ – ΕΕ» του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών

Τελέστηκαν απόψε τα εγκαίνια της Περιπατητικής Φωτογραφικής Έκθεσης «20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΠΡΟΣ – ΕΕ» του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας.

Με σημείο εκκίνησης την Οδό Ληδήνης και σημείο τερματισμού το Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματική δράση σε ευάλωτες ομάδες (ΚΕΕΑΕΔ) η έκθεση αποτυπώνει μέσα από 137 φωτογραφίες από το φωτογραφικό αρχείο του ΓΤΠ την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και την 20χρονη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στην παρουσία της Διευθύντριας του ΓΤΠ κας Αλίκης Στυλιανού και προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής, των τεχνών και των γραμμάτων.   

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ιδιαίτερα τιμητική παρουσία του, καθώς και τον Δήμαρχο Λευκωσίας για τις διευκολύνσεις που παρείχε για την πραγματοποίηση της έκθεσης. Ευχαρίστησε επίσης το προσωπικό του ΓΤΠ που εργάστηκε με ζήλο και αφοσίωση, προκειμένου να δημιουργηθεί η πρωτότυπη αυτή έκθεση που μπορούμε όλοι να απολαύσουμε. 

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τη Διευθύντρια κα Αλίκη Στυλιανού και το προσωπικό του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών για τη σημερινή εκδήλωση αλλά και για την πολύτιμη συμβολή τους σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, καθώς και τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη για τις διευκολύνσεις που έχει παράσχει για τη σημερινή διοργάνωση.

Τόνισε δε ότι η ένταξή μας το 2004 στην ευρωπαϊκή οικογένεια αποτελεί την πιο καθοριστική εξέλιξη για την πατρίδα μας από ιδρύσεώς της το 1960 και το επιστέγασμα μιας πολυετούς στρατηγικής επιδίωξης, σε μια πορεία όπου όλες οι κυβερνήσεις κατέβαλαν επίπονες και επίμονες προσπάθειες, πάντα με την πολύτιμη αρωγή, συνεργασία και ουσιαστική συμπαράσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι με τη σημερινή έκθεση και το επετειακό λεύκωμα που τη συνοδεύει τιμούμε όλους όσοι οραματίστηκαν, εργάστηκαν και εργάζονται, για να μπορούμε εμείς και τα παιδιά μας να απολαμβάνουμε τα πολλαπλά οφέλη που μας συνοδεύουν από την ένταξη της πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε,  ανασκοπώντας το παρελθόν αλλά και τις πολυάριθμες προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας, κοιτάζουμε προς το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Η ισχύς διά της ενώσεως είναι το στοιχείο που πρέπει να μας καθοδηγεί και είναι η παρακαταθήκη που πρέπει να καθορίζει τις αποφάσεις μας, υπογράμμισε. 

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πρόκειται για ένα κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα, και επενδύουμε στην  Ευρωπαϊκή Ένωση για την οριστική διευθέτησή του, αξιοποιώντας και όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που διαθέτει, στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, ώστε όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου να μπορούν ως Ευρωπαίοι πολίτες να απολαύσουν πλήρως τα δικαιώματά τους σε μια επανενωμένη πατρίδα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαΐου 2024.

Την έκδοση που συνοδεύει την έκθεση κοσμούν επτά πρωτότυπες υδατογραφίες από την εικαστικό Κατερίνα Ατταλίδου, στις οποίες απεικονίζονται σημεία της διαδρομής της έκθεσης.

Για πλάνα από την τελετή εγκαινίων της φωτογραφικής έκθεσης πατήστε εδώ.

(ΕΛ/ΑΦ/ΓΣ)