Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-05-2024 16:29

«ΕκφράΖΩ» – Έκθεση εικαστικών έργων των μαθητών/μαθητριών της Προπαρασκευαστικής Μαθητείας του Συστήματος Μαθητείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ) και την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), διοργανώνουν έκθεση εικαστικών έργων των μαθητών/μαθητριών της Προπαρασκευαστικής Μαθητείας του Συστήματος Μαθητείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΜΕΕΚ).

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, από τις 11:00 μέχρι τις 16:00, στο Metropolis Mall στη Λάρνακα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν στις 12:00 και την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο δρ Ηλίας Μαρκάτζιης, Διευθυντής ΜΤΕΕΚ, ο δρ Χρίστος Μηνά, Πρόεδρος ΑΑΕΚ, και ο κ. Στέλιος Αριστείδου, Αστυνόμος Α’, Διοικητής ΥΚΑΝ.

Το Πρόγραμμα της Προπαρασκευαστικής Μαθητείας έχει στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα σε έφηβους/έφηβες ηλικίας 15-16 χρόνων που δεν έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις γυμνασιακές τους σπουδές να ενταχθούν σε μια εναλλακτική μαθησιακή δομή. Πρόκειται για ένα ευέλικτο, καινοτόμο πρόγραμμα, που προετοιμάζει τους/τις έφηβους/έφηβες να αναπτύξουν συγκεκριμένες γνώσεις, ικανότητες και επαγγελματικές δεξιότητες, λαμβάνοντας τα κατάλληλα εφόδια, είτε για περαιτέρω φοίτηση σε προγράμματα που προσφέρει το τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα είτε για ένταξη στην αγορά εργασίας.

(ΙΠ/ΓΣ/ΕΑθ)