Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-05-2024 13:13

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Βίλνιους

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνει αύριο στο Βίλνιους, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου 2024.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας, θα συζητηθούν οι πρόσφατες προκλήσεις της δημοκρατίας στην Γεωργία, η 75η επέτειος του Συμβουλίου της Ευρώπης και η ισότιμη συμμετοχή όλων των Ευρωπαίων πολιτών στο μέλλον του οργανισμού, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς εν μέσω κλιματικής κρίσης, η εξάλειψη της παιδικής εργασίας καθώς και η πρόσβαση παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Τη συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής θα προσφωνήσουν η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιθουανίας κα Viktorija Čmilytė-Nielsen, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Gabrielius Landsbergis εκπροσωπώντας την Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά το τρέχον εξάμηνο, και ο Πρόεδρος της Συνέλευσης κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)