Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-05-2024 13:39

Η Υφυπουργός Πολιτισμού κήρυξε την έναρξη της Εβδομάδας Κυπριακού Θεάτρου στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, 21 Μαΐου 2024, στην Αθήνα η τελετή έναρξης της Εβδομάδας Κυπριακού Θεάτρου στο Εθνικό Θέατρο, η οποία συνδιοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος από το Υφυπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου και το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου με τη στήριξη του Σπιτιού της Κύπρου στην Αθήνα και τη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος.

Η Υφυπουργός Πολιτισμού δρ Βασιλική Κασσιανίδου παρευρέθηκε στην εκδήλωση, για να κηρύξει την έναρξη της Εβδομάδας. Στον χαιρετισμό της υπογράμμισε τη βαρύνουσα σημασία που προσδίσει το Υφυπουργείο Πολιτισμού στην πραγματοποίηση και ενθάρρυνση τέτοιων δράσεων συνέργειας, οι οποίες πραγματώνουν το όραμα του Υφυπουργείου Πολιτισμού για εξωστρέφεια και προβολή της σύγχρονης κυπριακής δημιουργίας στο εξωτερικό.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου άνοιξε την αυλαία της στην αίθουσα «Νίκος Κούρκουλος» του ιστορικού κτηρίου Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου. Η έναρξη σήμανε με την παραγωγή της HAMM Productions «Πριν έρθει ο Γερμανός» της Μάρτα Μπαρσελό σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου με πρωταγωνιστές την Πόπη Αβραάμ και τον Ανδρέα Κουτσόφτα.

Το  υψηλό επίπεδο της κυπριακής θεατρικής παραγωγής αποδεικνύεται και από το γεγονός πως τα εισιτήρια για την παράσταση είχαν εξαντληθεί και οι συντελεστές δέχτηκαν παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα από το αθηναϊκό κοινό, με το πέρας της παράστασης.  

(EK/ΕΠ/ΕΑθ)