Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-05-2024 08:48

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Παιδείας και ΜΜΕ της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Κοπεγχάγη.

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην  Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), αναχωρεί την Κυριακή, 26 Μαΐου για την Κοπεγχάγη για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Παιδείας και ΜΜΕ της Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Μαΐου 2024.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, ο ρόλος των χώρων ιστορικής μνήμης και η χρησιμότητά τους στην ενίσχυση της δημοκρατικής αγωγής, η αντιμετώπιση της διαγραφής της πολιτιστικής ταυτότητας εν καιρώ πολέμου και σε συνθήκες ειρήνης, η προπαγάνδα και η ελευθερία της πληροφόρησης στην Ευρώπη, η ρύθμιση της ελευθερίας της έκφρασης στις ψηφιακές πλατφόρμες και οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες του τρισδιάστατου εικονικού περιβάλλοντος Μετασύμπαν (Metaverse). Εξάλλου, σε συνέχεια προγενέστερης Έκθεσης του κ. Ευσταθίου ως Εισηγητής της Συνέλευσης για τις συνέπειες της πανδημίας στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, θα συζητηθεί η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ πολιτιστικών φορέων, καλλιτεχνών και σχολείων για τη διάδοση των αξιών της δημοκρατικής κουλτούρας. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστεί το έργο του Μουσείου Εργαζομένων της Κοπεγχάγης, στο οποίο απονεμήθηκε το περσινό Βραβείο Μουσείου του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον κ. Ευσταθίου.

Τη συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής θα προσφωνήσουν ο Υπουργός Πολιτισμού της Δανίας κ. Jakob Engel-Schmidt.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα