Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-05-2024 15:31

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων αναφορικά με το άνοιγμα των προσφορών για εγκατάσταση, παραμετροποίηση, λειτουργία και συντήρηση νέου συστήματος διαχείρισης της αστικής κυκλοφορίας (Urban Traffic Control-UTC) στη Λευκωσία και τη Λεμεσό

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι στις 24 Μαΐου 2024 υποβλήθηκαν οι προσφορές για το έργο «Προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, λειτουργία και συντήρηση νέου συστήματος διαχείρισης της αστικής κυκλοφορίας (Urban Traffic Control-UTC) στη Λευκωσία και τη Λεμεσό» (Αρ. Διαγωνισμού: PS/60/2022/G(O)). Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν τρεις προσφορές από τις πιο κάτω εταιρείες:

  • Hellenic Technical Enterprises Ltd
  • M.K. TTS Ltd
  • AIRCONTROL LTD

Η εκτίμηση κόστους ανέρχεται στα €7,13 εκατομμύρια (+Φ.Π.Α) και περιλαμβάνει 24 μήνες περίοδο εκτέλεσης και πενταετή συντήρηση. Η προσφοροδότηση περιλαμβάνει δυο φάκελους, τεχνικό και οικονομικό. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των υποβληθέντων προσφορών.

Στόχος του έργου είναι η καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, η οποία θα επιφέρει αύξηση της κυκλοφοριακής ικανότητας του οδικού δικτύου, μείωση του χρόνου διαδρομής των οχημάτων και αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολιτικής Συνοχής, Πρόγραμμα «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» της ΕΕ.

Το προτεινόμενο σύστημα θα εφαρμοστεί σε 125 φωτοελεγχόμενες συμβολές στη Λευκωσία (75) και στη Λεμεσό (50). Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα σύνδεσης μέχρι και 500 φωτοελεγχόμενων συμβολών παγκύπρια για παρακολούθηση εξ αποστάσεως (remote access).

Το σύστημα θα συλλέγει κυκλοφοριακά δεδομένα από αισθητήρες που θα είναι τοποθετημένοι σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου σε αστικές περιοχές, θα τα επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο και θα δίνει οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας των φώτων τροχαίας.

 

(ΑΦ/ΕΑθ)