Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-06-2024 10:18

Η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) και Ειδική Αντιπρόσωπος της Συνέλευσης για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς βουλευτής κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου αναχωρεί αύριο για τη Μάλτα

Συγκεκριμένα η κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου, στη διάρκεια της παραμονής της στη Βαλέτα, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τη Γενική Εισαγγελέα της Μάλτας Δρ Victoria Buttigiec, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Μεταρρύθμισης Κατασκευαστικού Τομέα κ. Johan Galea, καθώς και με τα μέλη της Μόνιμης Επιτροπής κατά της Διαφθοράς. Η κ. Χαραλαμπίδου θα επισκεφθεί επίσης το Ίδρυμα της Daphne Caruana Galizia, όπου θα έχει συνάντηση με τον υιό της δολοφονηθείσας Μαλτέζας δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia, κ.Matthew Caruana Galizia.

Η επίσκεψη στη Μάλτα θα ολοκληρωθεί στις 14/6/2024 με τρεις συναντήσεις, την αντιπροσωπία του Κοινοβουλίου της Μάλτας στην ΚΣ του ΟΑΣΕ και τις αντιπροσωπίες δύο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της χώρας (Repubblika και Occupy Justice).

Αντικείμενο των επαφών της κ. Χαραλαμπίδου θα είναι οι πρόσφατες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και το κράτος δικαίου στη Μάλτα. Την κ. Χαραλαμπίδου θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής κ. Κρυστάλλω Αργυρίδου και εκ μέρους της ΚΣ ΟΑΣΕ ο κ. Sherif Abdili (Programme and Administrator Οfficer).

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)