Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-06-2024 14:04

Παρατεταμένες συνθήκες πολύ υψηλών θερμοκρασιών και συνθήκες καύσωνα για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου

Η πρόγνωση της θερμοκρασίας για το υπόλοιπο του μήνα Ιουνίου, σύμφωνα με το Climate Watch της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (DWD), για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου αναμένεται να είναι οι πολύ ψηλότερες των κανονικών θερμοκρασίες, με συχνά επεισόδια καύσωνα. Το Climate Watch της DWD ενεργεί για λογαριασμό του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO).

Το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου (ΤΜ) προβλέπει για αύριο Τρίτη (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) μέγιστη θερμοκρασία 42 βαθμών για περιοχές του εσωτερικού, ενώ για τις επόμενες ημέρες μέχρι και το Σάββατο η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 44-45 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας, η οποία ωστόσο θα παραμείνει πάνω από τις μέσες τιμές για την εποχή, που για το εσωτερικό είναι γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι ώρες που σημειώνονται οι πολύ ψηλές θερμοκρασίες είναι μεταξύ 11:00 και 17:00. Προτρέπεται το κοινό όπως παρακολουθεί τα δελτία που εκδίδονται από το ΤΜ καθημερινά (εκδίδονται 3 δελτία ανά 24ωρο με ανανεωμένη πρόγνωση, εκεί και όπου χρειάζεται, με βάση νέα προγνωστικά και πραγματικά δεδομένα), καθώς και τις σχετικές προειδοποιήσεις.

Επισυνάπτεται το Δελτίο μεσοπρόθεσμης πρόγνωσης με θερμοκρασιακά χαρακτηριστικά πέραν των κανονικών για την ανατολική Μεσόγειο, με αποτέλεσμα τις παρατεταμένες συνθήκες πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

(ΕΑθ/ΝΓιαν)