Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-06-2024 19:58

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συμμετείχε στη Γενική Διάσκεψη του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας

Υπουργός Εργασίας: Κοινωνική δικαιοσύνη για την εμπιστοσύνη των πολιτών

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου απευθύνθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Γενικής Συνδιάσκεψης του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, που πραγματοποιείται στη Γενεύη της Ελβετίας, και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού κ. Gilbert F. Houngbo.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, ο Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη σημασία ανανέωσης του κοινωνικού συμβολαίου και της προώθησης της κοινωνικής δικαιοσύνης για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους πολιτικούς θεσμούς. Ο κ. Παναγιώτου υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών, οι οποίες να βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, με έμφαση στην ενίσχυση της επάρκειας των μισθών και στη διασφάλιση αξιοπρεπών συνταξιοδοτικών απολαβών.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ανέφερε ότι η κοινωνική δικαιοσύνη είναι επιτακτική και απαραίτητη προϋπόθεση για την παγκόσμια και διαρκή ειρήνη τόσο μεταξύ των εθνών, όσο και εντός των κρατών που αποζητούν την ομαλότητα και τη σταθερότητα για τη βελτίωση της ευημερίας των πολιτών.

Κατά τη συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας συζητήθηκε η ενεργός εμπλοκή της Κύπρου στην Παγκόσμια Συμμαχία για την κοινωνική δικαιοσύνη, μέσα από τη συμβολή στην ανάπτυξη και την αξιοποίηση εργαλείων διαμόρφωσης πολιτικής για κοινωνικά δίκαια, απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Η εναρκτήρια Σύνοδος της Παγκόσμιας Συμμαχίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, όπου ο κ. Παναγιώτου θα προσφωνήσει τις εργασίες της Συνόδου.

(ΑΦ/ΓΣ)