Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-06-2024 10:35

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου (Κάτω Βουλής) της Αυστρίας κ. Wolfgang Sobotka φθάνει το μεσημέρι στην Κύπρο για την πραγματοποίηση διήμερης επίσημης επίσκεψης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου. Τον κ. Sobotka θα συνοδεύουν η Πρέσβης της Αυστρίας στην Κύπρο κ. Susanne Bachfischer και υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου. Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο κ. Sobotka, συνοδευόμενος από την κ. Δημητρίου, θα έχει συνάντηση με τα Μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο και θα περιηγηθεί στην Παλιά Λευκωσία κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός.

Αργότερα το απόγευμα, οι δύο Πρόεδροι θα συμμετάσχουν σε συζήτηση υπό τον τίτλο «Οικοδομώντας συνέργειες προς αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης», με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου,  του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών κ. Άριστου Δαμιανού και του Καθηγητή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Γιώργου Μπούστρα, η οποία θα διεξαχθεί στη Λεβέντειο Πινακοθήκη. Τη συζήτηση θα παρακολουθήσουν φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Ακολούθως, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας και της συνοδείας του. Γεύμα προς τιμή του Αυστριακού αξιωματούχου θα παραθέσει, εξάλλου, αύριο Τετάρτη,  ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης, στην παρουσία Μελών της Επιτροπής.

Τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)