Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-06-2024 11:10

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στις Επαρχίες Πάφου, Λάρνακας και Λεμεσού

1. Εργασίες ελέγχου του οδοστρώματος σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Πάφου, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την Πέμπτη, 20/06/2024, και την Παρασκευή, 21/6/2024, μεταξύ των ωρών 08:30-15:00, θα διεξάγονται εργασίες ελέγχου του οδοστρώματος σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Λεμεσού (Α6) και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας και βραδείας κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας και ταχείας κυκλοφορίας αντίστοιχα.

2. Εργασίες αναβάθμισης δικτύου της ΑΗΚ στη Λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στη Λάρνακα

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την Πέμπτη, 20/06/2024, μεταξύ των ωρών 08:30-11:30, στη Λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στη Λάρνακα θα εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης δικτύου της ΑΗΚ από ιδιωτική εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείσει τμήμα της μιας λωρίδας της Λεωφόρου παρά τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Κωνσταντινουπόλεως, σε μήκος 50μ. περίπου, και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

3. Εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού και Πάφου

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από τις 25/03/2024 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 47 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 31 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται εντός μίας ημέρας, εκτός απροόπτου, και κατά τη διάρκεια των εργασιών οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν εκτός λειτουργίας. Εάν κριθεί αναγκαίο θα τοποθετούνται προσωρινά φώτα τροχαίας, τα οποία ενδέχεται να αλλάζουν τον υφιστάμενο τρόπο λειτουργίας των φώτων τροχαίας μέχρι το τέλος των εργασιών. Επίσης, ενδέχεται να καταργηθούν προσωρινά κάποιες δεξιόστροφες λωρίδες για λόγους ασφαλείας.

Την εβδομάδα 24/6/2024-30/6/2024 θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές/διαβάσεις πεζών:

  •  Οδός Κράνου: 25/06/24 (Διάβαση πεζών – Λεμεσός)
  • Λεωφ. Προμαχών Ελευθερίας (παρά το κτήριο Oval): 26/06/24 (Διάβαση πεζών – Λεμεσός)
  •  Λεωφ. Γεωργίου Α’ («Δασούδι»): 27/06/24 (Διάβαση πεζών – Λεμεσός)
  •  Λεωφ. Χρ. Χατζηπαύλου (Μόλος): 28/06/24 (Διάβαση πεζών – Λεμεσός)

4. Εργασίες καθαρισμού και κλαδέματος των κεντρικών νησίδων από τον Δήμο Δρομολαξιάς

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 25/6/2024-5/7/2024, μεταξύ των ωρών 08:30-15:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, στον δρόμο Λάρνακας – Κιτίου της Επαρχίας Λάρνακας θα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού και κλαδέματος των κεντρικών νησίδων από τον Δήμο Δρομολαξιάς.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνει τμηματικά, ανά 500μ., η εφαπτόμενη λωρίδα της κεντρικής νησίδας του δρόμου από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή του με την οδό Ελευθερίας στη Δρομολαξιά μέχρι τον κυκλικό κόμβο του παλαιού Αεροδρομίου Λάρνακας και από τις δύο κατευθύνσεις και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

(ΜΣ/ΓΣ)