Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-06-2024 11:32

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προκηρύσσει συγχρηματοδοτούμενες δράσεις για την πρόληψη ζημιών σε δάση εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και καταστροφικών συμβάντων

Σε προκήρυξη για την πρόληψη ζημιών σε δάση εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και καταστροφικών συμβάντων προβαίνει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Aγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ως η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) και το Τμήμα Δασών ανακοινώνουν την 3η προκήρυξη του Καθεστώς 8.3 με τίτλο: «Πρόληψη ζημιών σε δάση εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και καταστροφικών συμβάντων», βασικός σκοπός του οποίου είναι η ενίσχυση και βελτίωση του υφιστάμενου συστήματος προστασίας των δασών και των δασωδών εκτάσεων από τις πυρκαγιές.

Επιλέξιμες δράσεις στην παρούσα προκήρυξη είναι:

Α) Δημιουργία και συντήρηση προστατευτικών υποδομών:

  • Κατασκευή υδατοδεξαμενών
  • Εγκατάσταση συστημάτων πυρασφάλειας

Β) Εγκατάσταση και βελτίωση εγκαταστάσεων και επικοινωνιακού εξοπλισμού για την παρακολούθηση δασικών πυρκαγιών:

  • Κατασκευή πυροφυλακίων
  • Ανάπτυξη και βελτίωση υφιστάμενου συστήματος τηλεπικοινωνιών

Δικαιούχοι του Καθεστώτος, ανάλογα με τη δράση, είναι τo Τμήμα Δασών, οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Εκκλησιαστικές, Μοναστηριακές και άλλες Θρησκευτικές Αρχές, καθώς και φυσικές οντότητες ή ενώσεις τους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί για υλοποίηση δράσεων, οι οποίες θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της 3ης προκήρυξης του Καθεστώτος, ανέρχεται στα €800.000.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2024.

Το Εγχειρίδιο του Καθεστώτος, καθώς και το Έντυπο Αίτησης είναι διαθέσιμα στις ακόλουθες ιστοσελίδες, www.capo.gov.cy, www.paa.gov.cy και http://www.moa.gov.cy/fd.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα πιο κάτω δασικά γραφεία:

Δασικό Γραφείο

Διεύθυνση

Τηλ. Επικοινωνίας

Αθαλάσσας

Δασική Περιφέρεια Λευκωσίας Λάρνακας/Αμμοχώστου Λουκή Ακρίτα 26, 1414, Λευκωσία

22 403771

Λεμεσού

Δασικός Σταθμός Λεμεσού
Κοροίβου 3112, Λεμεσός

25 872305

Πάφου/Γεροσκήπου

Νέα Κυβερνητικά Κτήρια Πάφου
Συγκρότημα Ε, 3ος Όροφος

26 804602
26 332516

(ΕΦυς/ΜΣ/ΓΣ)