Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-06-2024 18:12

Ο Πρόεδρος και Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συναντήθηκαν με τον Πρέσβη της Αρμενίας στην Κύπρο

Ο Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων καιΠρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Αρμενίας στη Bουλή των Αντιπροσώπων κ. Χάρης Γεωργιάδης, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, κ. Tigran Mkrtchyan. Παρόντες στη συνάντηση ήταν τα μέλη της Επιτροπής, βουλευτές κ.κ. Γιώργος Λουκαΐδης και Χρύσης Παντελίδης, καθώς και ο Αντιπρόσωπος της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν.  

Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας που διαχρονικά συνδέουν την Κύπρο και την Αρμενία, καθώς και οι κοινές προκλήσεις που οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν λόγω των επεκτατικών βλέψεων της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Ο κ. Mkrtchyan εξέφρασε ευχαριστίες για την αμέριστη συμπαράσταση στη βάση αρχών, της Κυπριακής Δημοκρατίας στις θέσεις της Αρμενίας σ’ ότι αφορά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ενημέρωσε εξάλλου τους Κύπριους βουλευτές για την παρούσα κατάσταση επί του εδάφους καθώς και για την εν εξελίξει διαδικασία ειρήνευσης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. Ο Πρέσβης της Αρμενίας επαναβεβαίωσε την στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού καθώς επίσης και την προσήλωση της Αρμενίας  στην ευρωπαϊκή της προοπτική, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία συνεργασιών και συντονισμού με φίλια κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η Κύπρος.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι οι άριστοι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών αντανακλώνται στην πάγια στήριξη που η Κύπρος και η Αρμενία παρέχουν εκατέρωθεν στα εθνικά τους ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε τη σημασία του συντονισμού κινήσεων μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σε σχέση με τα εθνικά ζητήματα της Κύπρου και της Αρμενίας. Επαναβεβαιώθηκε, συναφώς, η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας, ειδικότερα στο επίπεδο των Κοινοβουλίων των δύο χωρών.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα