Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-06-2024 12:00

Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης στο Μακάο της Κίνας

Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Επιθεώρηση Φυσικής Αγωγής) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) ανακοινώνει την αναχώρηση της κυπριακής αποστολής για το Μακάο της Κίνας, όπου από τις 23 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου 2024 θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συμμετέχουν 20 χώρες. Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί με 22 μαθητές-τριες/αθλητές-τριες από τις πρωταθλήτριες ομάδες του πακγκύπριου σχολικού πρωταθλήματος 2023 -2024.

Συγκεκριμένα, το Λύκειο Βεργίνας θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα αγοριών και το Λανίτειο Λύκειο θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα κοριτσιών.  Η Κύπρος κληρώθηκε να αγωνιστεί στον Β΄ όμιλο τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια μαζί με τις ακόλουθες ομάδες:

Αγόρια Β΄ Όμιλος:

Κύπρος, Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Κίνα (Β΄ ομάδα).

Κορίτσια Β΄ Όμιλος:

Κύπρος, Μεξικό, Βουλγαρία, Κίνα (Α΄ ομάδα).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τρία αθλητικά κέντρα ενώ η κυπριακή αποστολή θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Πανεπιστημίου του Μακάο. Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα διεξαχθούν διάφορες εκδηλώσεις – δραστηριότητες, όπως είναι η βραδιά των Εθνών, κατά την οποία κάθε χώρα θα παρουσιάσει εκδηλώσεις με στόχο να γνωριστούν οι αποστολές μεταξύ τους αλλά και να γνωρίσουν τον πολιτισμό των χωρών που συμμετέχουν.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν εργαστήρια που έχουν σχέση με την ασφάλεια των μαθητών σε αθλητικούς χώρους, καθώς και εργαστήρια που αφορούν το αντιντόπινγκ στον αθλητισμό.

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας εύχεται σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία, καλή διαμονή και ασφαλή επιστροφή στην Κύπρο με πολλές και πλούσιες παραστάσεις.

(ΕΠ)