Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-06-2024 15:52

Μήνυμα Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου, στην 3η Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών στην Τιφλίδα

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου απηύθυνε σήμερα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην «3η Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών», ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόσκληση της Προέδρου της Γεωργίας κ. Salome Zourabichvili.  Η Διάσκεψη έχει ως θέμα την ευρωπαϊκή πορεία της Γεωργίας.

Στο μήνυμά της, η κ. Δημητρίου  σημείωσε, απευθυνόμενη στην Πρόεδρο Zourabichvili, ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2023 να χορηγήσει στη Γεωργία καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) αποτελεί ιστορικό επίτευγμα για τον λαό της Γεωργίας και  επιβράβευση της αξιοσημείωτης προόδου που έχει σημειώσει η χώρα όσον αφορά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Όπως για κάθε υποψήφια προς ένταξη χώρα, επισήμανε η Πρόεδρος της Βουλής, υπάρχουν βήματα που πρέπει να γίνουν και τα οποία θα φέρουν τη Γεωργία πιο κοντά στους ευρωπαϊκούς στόχους της. Ενθαρρύνουμε τη Γεωργία να προχωρήσει με αποφασιστικότητα και επιμονή στην οικοδόμηση του ευρωπαϊκού μέλλοντός της προς όφελος του λαού της, αλλά και της ΕΕ. Το κράτος δικαίου, η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και η ελευθερία της έκφρασης, ανέφερε η κ. Δημητρίου, βρίσκονται στον πυρήνα της ευρωπαϊκής ταυτότητας και αποτελούν την άγκυρα που κρατά τα κράτη μέλη της ΕΕ σταθερά ασφαλισμένα έναντι του λαϊκισμού, των ξένων παρεμβάσεων και της δημοκρατικής διολίσθησης.  Μια ενδυναμωμένη κοινωνία των πολιτών και η ελεύθερη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης, πρόσθεσε,   αποτελούν θεμελιώδεις πυλώνες της δημοκρατίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για την παρούσα και τις επόμενες γενιές.

Σημειώνοντας ότι, φέτος, η Κύπρος, μαζί με άλλες εννέα χώρες, γιόρτασαν την 20ή επέτειο από την ένταξή τους στην ΕΕ, η  Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι στη διάρκεια της ενταξιακής της πορείας, η Κύπρος προχώρησε σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις, που ήταν ωστόσο αναγκαίες. «Ο λαός της Γεωργίας κοιτάζει προς την ΕΕ με την ίδια ελπίδα και πίστη σε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Πρέπει η φωνή των πολιτών να ακουστεί», τόνισε η κ. Δημητρίου,  εκφράζοντας την  πεποίθηση ότι η χώρα θα  προβεί στις αναγκαίες αλλαγές  για την εδραίωση της επιτευχθείσας προόδου.

«Σε αυτή σας την προσπάθεια θα έχετε την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξη μας», κατέληξε η κ. Δημητρίου.

 (Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα