Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-06-2024 07:30

Η κυπριακή αντιπροσωπία στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας θα συμμετάσχει στις εργασίες της 31ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ και σε επίσκεψη αντιπροσωπίας της Συνέλευσης στις ελληνικές κοινότητες της Σικελίας

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

Οι βουλευτές κ.κ. Πανίκος Λεωνίδου (επικεφαλής), Μαρίνος Μουσιούττας και Ηλίας Μυριάνθους, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μεταβαίνουν στην Ιταλία, για να συμμετάσχουν σε επίσκεψη αντιπροσωπίας της ΔΣΟ στις ελληνικές κοινότητες της Σικελίας, μεταξύ 25 και 27 Ιουνίου και, ακολούθως, στην 31η Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ, που θα πραγματοποιηθεί στο Παλέρμο, στις 28 και 29 Ιουνίου. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει ο Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων A΄ της Βουλής κ. Βασίλης Κοιλιαρής. 

Τη Γενική Συνέλευση θα απασχολήσει ο νέος ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η ΔΣΟ, στη βάση των συμπερασμάτων Διεθνούς Πολιτικού Συνεδρίου της Συνέλευσης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, τον περασμένο μήνα, με θέμα «Η πολιτική ως χώρος έκφρασης των χριστιανικών αξιών στην καθημερινότητα».

Κατά την επίσκεψή τους στις ελληνικές κοινότητες της Σικελίας, οι βουλευτές μέλη της ΔΣΟ θα έχουν συναντήσεις με πολιτειακούς και θρησκευτικούς φορείς και θα επισκεφθούν χώρους θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα γίνουν επίσης παρουσιάσεις του αφιερωματικού τόμου της ΔΣΟ με τίτλο «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο», την Τετάρτη, 26 Ιουνίου, στο Δημαρχείο της Μεσσήνης και το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024, στην Περιφερειακή Συνέλευση της Σικελίας, στο Παλέρμο.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα