Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-07-2024 20:55

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας για την υπερψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του τροποποιητικού Νομοσχεδίου για την αύξηση 5% στο επίδομα τέκνου και την ένταξη φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας χαιρετίζει την ομόφωνη υπερψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων του τροποποιητικού Νομοσχεδίου για την παροχή Επιδόματος Τέκνου.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμου, για την αύξηση του επιδόματος τέκνου κατά 5% σε όλους τους δικαιούχους και την ένταξη των φοιτητών των πολύτεκνων οικογενειών στο επίδομα τέκνου. Συγκεκριμένα, με την εν λόγω τροποποίηση παραχωρείται δικαίωμα χορήγησης επιδόματος τέκνου σε ποσοστό που ανέρχεται στο 50% του συνολικού ύψους του επιδόματος σε πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα τέκνα, οι οποίες έχουν εξαρτώμενα τέκνα φοιτητές μέχρι 23 ετών ή άρρενες φοιτητές μέχρι 24 ετών, εφόσον υπηρέτησαν τη στρατιωτική τους θητεία στην Εθνική Φρουρά.

Οι δύο πιο πάνω πρόνοιες της Νομοθεσίας έχουν αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2024. Σχετικές λεπτομέρειες για την ημερομηνία και τρόπο καταβολής θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η ενίσχυση της υποστήριξης των οικογενειών και των πολύτεκνων οικογενειών,αποτελεί πολιτική προτεραιότητα του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας βάσει της υλοποίησης του προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

(ΜΘ/ΝΓιαν/ΑΦ)