Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-07-2024 08:30

Αναφορά στο Κυπριακό κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ, χθες

Κατά τη χθεσινή (11/7/24) τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης στον ΟΗΕ, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric ανέφερε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας πραγματοποίησε διαβουλεύσεις για την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο, UNFICYP. Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ενημερώθηκαν από τον Ειδικό Αντιπρόσωπο και Επικεφαλής της UNFICYP, κ. Colin Stewart.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο Γενικός Γραμματέας έλαβε χθες την έκθεση της κας Holguín σχετικά με τις προσπάθειες της να βρει κοινό έδαφος για την πορεία προς τα εμπρός στην Κύπρο. Ο Γενικός Γραμματέας εξετάζει τώρα τις συστάσεις της έκθεσής της, προκειμένου να προτείνει τα επόμενα βήματα στον Ελληνοκύπριο και στον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Σε ερώτηση του Παλαιστίνιου ανταποκριτή της εφημερίδας Al-Quds Al-Arabi αν στην έκθεση της κας Holguín υπάρχουν νέες ιδέες όπως λύση δύο κρατών και απομάκρυνση από την επιλογή της ομοσπονδίας επειδή καθίσταται μη βιώσιμη, ο κ. Dujarric δήλωσε ότι η έκθεση είναι προς το Γενικό Γραμματέα ο οποίος την εξετάζει και θα ενεργήσει αναλόγως.

Απαντώντας σε ερώτηση της ανταποκρίτριας του ΚΥΠΕ αν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα και την κα Holguín, ο Εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν έχει άλλες πληροφορίες. Η έκθεση της, ήταν η αναφορά της στον Γενικό Γραμματέα. Προφανώς ο Γενικός Γραμματέας έχει ασχοληθεί αρκετά από την αρχή της θητείας του. Θα εξετάσει την έκθεση και στη συνέχεια θα μιλήσει για τα επόμενα βήματα.

Για την αυτούσια δήλωση στην Αγγλική γλώσσα πατήστε εδώ

(ΝΓιαν/ΑΦ)