Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-07-2024 12:33

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Χριστουγεννιάτικων Χωριών 2024-2025

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας και των θετικών εντυπώσεων, που άφησε η πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Τουρισμού για διοργάνωση των «Χριστουγεννιάτικων Χωριών» σε Δήμους και Κοινότητες, τα τρία τελευταία χρόνια, το Υφυπουργείο προκήρυξε Σχέδιο Επιχορήγησης για Κοινοτικά Συμβούλια και Ορεινούς / Ακριτικούς / Απομακρυσμένους Δήμους, που θα επιθυμούσαν να αναλάβουν τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων Χωριών, για την επερχόμενη εορταστική περίοδο και συγκεκριμένα για την περίοδο από 22 Νοεμβρίου 2024 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2025.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή πρωτοβουλία, που περιλαμβάνεται στις προσπάθειες του Υφυπουργείου Τουρισμού για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσω συγκεκριμένων σημάτων ποιότητας (Labels), που πλέον έχει καταστεί θεσμός, για την τόνωση του χειμερινού τουρισμού.

Μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, το Υφυπουργείο Τουρισμού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι για φέτος θα λειτουργήσουν Χριστουγεννιάτικα Χωριά στον Αγρό, στη Δερύνεια, στον Καλοπαναγιώτη, στο Κίτι, στην Κυπερούντα, στη Λαϊκή Γειτονιά (Δήμος Λευκωσίας), στα Λεύκαρα και στο Φικάρδου.

Οι επιλεγμένοι προορισμοί θα διακοσμηθούν εορταστικά και θα περιλαμβάνουν ξύλινα σπιτάκια με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα προς πώληση, βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας, δραστηριότητες στη φύση, όπως περπάτημα σε μονοπάτια της φύσης και ποδηλασία, ξεναγήσεις στα χωριά και άλλες εκπλήξεις. Στον όλο σχεδιασμό θα ενταχθούν και εστιατόρια/καταλύματα, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των «Χριστουγεννιάτικων Χωριών» που επιλέγηκαν, τα οποία θα προσφέρουν εορταστικό μενού ή/και κυπριακό πρόγευμα, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλές γειτονικές κοινότητες να επωφεληθούν και εκείνες από τη διοργάνωση.

Απώτερος στόχος του Υφυπουργείου είναι τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά, με τον τοπικό χαρακτήρα τους, να διαφοροποιηθούν από αυτά των πόλεων της Κύπρου και του εξωτερικού και κάθε χρόνο να εμπλουτίζονται για να αποτελούν πόλο έλξης για Κύπριους και ξένους.

Περισσότερη πληροφόρηση για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες κάθε Χριστουγεννιάτικου Χωριού, θα αναρτάται στον ειδικό για το σκοπό αυτό ιστότοπο.

(ΝΓιαν/ΑΦ)