Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-07-2024 12:34

Πρόσκληση των φορέων του πολιτισμού σε ενημερωτική συνάντηση με θέμα το Σχέδιο Χορηγιών του Υπουργείου Ενέργειας «Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω στις Επιχειρήσεις και Άλλους Φορείς»

Το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο του στρατηγικού του στόχου για πράσινη μετάβαση και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, προσκαλεί τους φορείς του πολιτισμού σε συνάντηση στο ισόγειο του Υφυπουργείου στις 23 Ιουλίου 2024, ώρα 11:30 π.μ., στην παρουσία της Υφυπουργού Πολιτισμού δρος Βασιλικής Κασσιανίδου.

Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί το Σχέδιο Χορηγιών «Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω στις Επιχειρήσεις και Άλλους Φορείς: Σχέδιο Προώθησης Επενδύσεων Ενεργειακής Απόδοσης από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς» του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, από λειτουργό του Υπουργείου, ο οποίος στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις. 

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που η αίτηση στο υπό αναφορά Σχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας υποβάλλεται από επιχειρήσεις η ένταση της χορηγίας ανέρχεται σε 40% με ανώτατη χορηγία τις €300.000 (το ύψος της χορηγίας εξαρτάται από τον τύπο της επένδυσης που θα επιλεγεί και τους στόχους που θα επιτευχθούν). Στην περίπτωση που η αίτηση υποβάλλεται από φορείς που ορίζονται από το Σχέδιο ως Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, οι οποίοι δεν έχουν κερδοσκοπική δραστηριότητα, η ένταση της χορηγίας ανέρχεται σε 60%.

Η επόμενη προκήρυξη του Σχεδίου, με προϋπολογισμό €20 εκ, προγραμματίζεται εντός του επόμενου μήνα.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παραστούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 στην ηλεκτρονική διεύθυνση mthoma@culture.gov.cy

(ΕΚ/ΑΦ)