Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-07-2024 14:37

Ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας αναφορικά με εκπαιδευτικά σεμινάρια Ιατρών για τις Ηλεκτρονικές Διασυνοριακές Υπηρεσίες Υγείας

Η Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τον τρόπο χρήσης της διασυνοριακής πύλης ανταλλαγής ιατρικών δεδομένων μέσω της πλατφόρμας της Κυπριακής Δημοκρατίας GOV.CY διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους ιατρούς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκια λειτουργών της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας (ΕΑΗΥ) και του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η ανάπτυξη των Διασυνοριακών Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας στην Κύπρο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση του συστήματος Υγείας της χώρας. Οι υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν: α) Συνοπτικά Ιστορικά Υγείας Ασθενών, β) Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και γ) Ηλεκτρονική εκτέλεση συνταγών και αργότερα άλλα δεδομένα και υπηρεσίες, όπως εξιτήρια, εργαστηριακές και ιατρικές αναφορές απεικονιστικών εξετάσεων.

Οι πολίτες μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών με το σήμα «My Health @ EU» – «Η Υγεία Μου @ ΕΕ».

Το σύστημα είναι ήδη έτοιμο και εκτιμάται ότι μέχρι τις αρχές του 2025, το κοινό θα έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα, όπου θα είναι διαθέσιμα τα δεδομένα των ασθενών. Η Κύπρος θα είναι η 12η χώρα στην Ευρωπαϊκής Ένωσης. που θα συνδεθεί στο δίκτυο ανταλλαγής Διασυνοριακών Υπηρεσιών Υγείας, εκπληρώνοντας τον στόχο για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας.

Πληροφορίες για εκπαιδετικό σεμινάριο:

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, ώρα 15:00-16:30

Δήλωση συμμετοχής: https://forms.office.com/e/aEyX7Kzpdf  

Πληροφορίες στο σύνδεσμο: https://www.neha.org.cy/myhealtheu/

 

(ΜΣ/ΑΦ)