Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-07-2024 18:19

Υπό πλήρη έλεγχο 3 δασικές πυρκαγιές στην Kοινότητα Αγίας Βαρβάρας στην Επαρχία Πάφου, στο δάσος Αγροκηπιάς και σε περιοχή της Kοινότητας Αβδελλερού

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, και ώρα 15:45, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην Kοινότητα Αγία Βαρβάρα στην Επαρχία Πάφου. 

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:20, καίγοντας έκταση 1,5 εκταρίου με ξηρά χόρτα. 

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν πέντε άτομα του Τμήματος Δασών με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Της επιχείρησης του Τμήματος Δασών, συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τέσσερα άτομα και δύο πυροσβεστικά οχήματα.

 Της προσπάθειας κατάσβεσης συνέδραμε και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο του Τμήματος Δασών. 

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται. 

Η δεύτερη πυρκαγιά, εκδηλώθηκε στις 16:12 στο δάσος Αγροκηπιάς. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:30, καίγοντας έκταση δύο δεκάρια με χαμηλή άγρια βλάστηση. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιχείρησαν οκτώ άτομα του Τμήματος Δασών με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Της επιχείρησης του Τμήματος Δασών, συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία άτομα και ένα πυροσβεστικό όχημα. 

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται. 

Η τρίτη πυρκαγιά, εκδηλώθηκε στις 16:20 σε περιοχή της Κοινότητας Αβδελλερού. Η πυρκαγιά λόγω της άμεσης επέμβασης των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:56, προτού επεκταθεί. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιχείρησαν τέσσερα άτομα του Τμήματος Δασών με ένα πυροσβεστικό όχημα. Της επιχείρησης του Τμήματος Δασών, συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο άτομα και ένα πυροσβεστικό όχημα. 

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται. 

(ΝΖ/ΝΓιαν)