Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-07-2024 13:56

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας σε σχέση με δημοσίευμα στο Διαδίκτυο (ημερ. 16/7/2024)

Με αφορμή  δημοσίευμα στο μέσο διαδικτυακής ενημέρωσης Themaonline ημερ. 16/7/2024 με τίτλο «Αν είστε παιδί κάτω των 18 πατήστε το 1», το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας διευκρινίζει τα ακόλουθα.

Οι τηλεφωνικές γραμμές, που αναφέρονται στο δημοσίευμα και συγκεκριμένα η γραμμή 22873200 και ο τετραψήφιος αριθμός 1440 , δεν ανήκουν στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ούτε και απαντώνται από λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ).

Συγκεκριμένα, η γραμμή 22873200 ανήκει στο γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού και η γραμμή 1440 στον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας για την Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ).

Οι ΥΚΕ ανταποκρίνονται αμέσως σε περιστατικά, τόσο εντός ωραρίων της Δημόσιας Υπηρεσίας όσο και εκτός ωραρίων της Δημόσιας Υπηρεσίας, στο πλαίσιο συγκεκριμένου εγχειριδίου διατμηματικών διαδικασιών για τη βία στην οικογένεια μεταξύ των ΥΚΕ, της Αστυνομίας, των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και άλλων συναρμόδιων Υπηρεσιών.

Η συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, αλλά και το γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και του ΣΠΑΒΟ είναι αγαστή.

Αναφορικά με το περιστατικό, το οποίο περιγράφεται στο δημοσίευμα, οι ΥΚΕ δεν έλαβαν οποιανδήποτε πληροφόρηση, ενώ σε επικοινωνία που είχαμε τόσο με το γραφείο της Επιτρόπου όσο και με τον ΣΠΑΒΟ λήφθηκε η διαβεβαίωση ότι οι τηλεφωνικές γραμμές λειτουργούν κανονικά.

Σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα, για την υπό αναφορά περίπτωση, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας επικοινώνησε με τη συγγραφέα του δημοσιεύματος και έλαβε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για χειρισμό του περιστατικού.

(ΜΘ/ΝΓιαν/ΜΣ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα