Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-07-2024 16:04

Δήλωση της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρος Μαρίας Παναγιώτου μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, για την έγκριση παροχής ενισχύσεων για καταγραφή του παραγόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος

Η διατήρηση του χαλουμιού ως το κύριο εξαγωγικό προϊόν και παράλληλα, η διατήρηση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), η οποία διασφαλίζει τη δυναμική του προϊόντος, είναι οι βασικοί μας στόχοι. Σημαντικό ορόσημο, όπως ανακοινώσαμε και με την έκδοση του νέου διατάγματος για την επίτευξη των στόχων αυτών, είναι η έναρξη λειτουργίας του λογισμικού καταμέτρησης του αιγοπρόβειου γάλακτος τον Οκτώβριο 2024. Ως εκ τούτου, τα ποσοτικά δεδομένα που θα προκύψουν από το λογισμικό αυτό θα αποτελέσουν μια σημαντική βάση και θα συνυπολογίζονται με τα υπόλοιπα δεδομένα για τον καθορισμό των αναλογιών γάλακτος στα Διατάγματα.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των στόχων μας, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την παραχώρηση οικονομικής ενίσχυσης 210χιλ. ευρώ σε ιδιοκτήτες βυτιοφόρων (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) για την αναβάθμιση ή αντικατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων αποστολής στοιχείων διακίνησης νωπού γάλακτος για τις ανάγκες λειτουργίας του λογισμικού.

(ΕΦυς/ΑΣ/ΑΦ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα