Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-07-2024 14:12

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την επιλογή του λογοτύπου του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού πληροφορεί το κοινό ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επιλογή του λογοτύπου του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού. Στο πλαίσιο του ανοικτού διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί για τον σκοπό αυτό υποβλήθηκαν συνολικά 34 προτάσεις. Τις προτάσεις εξέτασε ad hoc Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από τη Διευθύντρια του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού, Ιωάννα Χατζηκωστή (Πρόεδρος), την Ανώτερη Πολιτιστική Λειτουργό Νάντια Στυλιανού, την Ανώτερη Πολιτιστική Λειτουργό Έλενα Χριστοδουλίδου, την Πολιτιστική Λειτουργό Α’ Λούλη Μιχαηλίδου και την Καθηγήτρια Γραφικών Τεχνών Μέσης Εκπαίδευσης Έλενα Ηλιάδου.

Η Κριτική Επιτροπή επέλεξε την πρόταση της γραφίστριας Νάσιας Δημητρίου ως αυτή η οποία ανταποκρινόταν πληρέστερα στα ζητούμενα του διαγωνισμού. Σύμφωνα με το σκεπτικό της Επιτροπής, η πρόταση της κ. Δημητρίου πληροί τα κριτήρια που τέθηκαν στον διαγωνισμό και επιτυγχάνει να αποδώσει με πρωτοτυπία, αρτιότητα και λιτότητα την ταυτότητα του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού, καθιστώντας την εύκολα αντιληπτή, αναγνωρίσιμη και διαχρονική. Στην απόφαση της Επιτροπής συνέτεινε το γεγονός ότι η δημιουργός επέλεξε το κυπριακό συλλαβάριο ως πηγή έμπνευσης, συνθέτοντας ένα συμπαγές, σύγχρονο, εύληπτο και αξιομνημόνευτο σύμβολο με τα ακρωνύμια των λέξεων «Σύγχρονος Πολιτισμός». Η ίδια η δημιουργός σημειώνει στην πρότασή της ότι: «Στόχος είναι το σύμβολο αυτό να παραπέμπει – χωρίς να είναι πρόδηλο – στον κυπριακό πολιτισμό μέσα στους αιώνες σε μια αισθητικά σύγχρονη εκδοχή».

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, σκεπτικό έχει συνταχθεί μόνο για το λογότυπο που έχει επιλεγεί. Στη δημιουργό θα απονεμηθεί χρηματικό βραβείο ύψους €2.000 και το λογότυπο θα συνοδεύει όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού, τα επιστολόχαρτα και άλλα έντυπά του. Επίσης, θα χρησιμοποιείται σε διάφορους χρωματισμούς και εφαρμογές, στην Ελληνική, Τουρκική και Αγγλική γλώσσα.

(ΕΚ)