Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-07-2024 15:29

Ανακοινωθέν Βουλής των Αντιπροσώπων – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο «Συμβουλευτικό Φόρουμ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα» της ΜΟΚΕ Ευρωπόλ

H Μικτή Ομάδα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Ευρωπόλ  (ΜΟΚΕ Ευρωπόλ), σε συνέχεια υιοθέτησης σχετικής τροπολογίας στον Κανονισμό Λειτουργίας της, απευθύνει σε μεμονωμένα άτομα και σχετικούς φορείς (φορείς της ΕΕ, εθνικές, διεθνείς και διακυβερνητικές οργανώσεις, την ακαδημαϊκή κοινότητα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών) πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προκειμένου να καταστούν μέλη του Συμβουλευτικού Φόρουμ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα της ΜΟΚΕ Ευρωπόλ (Consultative Forum on Fundamental Rights), για τη χρονική περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου 2024 έως το τέλος της θητείας του 10ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούλιο 2029.

Σημειώνεται ότι επίσημες γλώσσες εργασιών της ΜΟΚΕ Ευρωπόλ είναι η αγγλική και η γαλλική.

Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος θα αξιολογηθούν από την Προεδρική Τρόικα της ΜΟΚΕ Ευρωπόλ, η οποία θα υποβάλει σχετική πρόταση στη ΜΟΚΕ Ευρωπόλ, προκειμένου να αποφασιστεί ποιοι οργανισμοί ή άτομα θα διοριστούν ως μέλη του Συμβουλευτικού Φόρουμ. Η απόφαση θα ληφθεί στη 15η Συνάντηση της ΜΟΚΕ Ευρωπόλ στις Βρυξέλλες στις 12 Νοεμβρίου 2024.

Τα ενδιαφερόμενα άτομα καλούνται να υποβάλουν δήλωση ενδιαφέροντος, αποστέλλοντας βιογραφικό σημείωμα και επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (motivation letter) στη διεύθυνση jpsg.libesecretariat@europarl.europa.eu.  Οι οργανισμοί μπορούν να υποβάλουν είτε μόνο επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος είτε να υποβάλουν επίσης το βιογραφικό σημείωμα του προβλεπόμενου εκπροσώπου τους στο Συμβουλευτικό Φόρουμ.

Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος πρέπει να συμπληρωθούν σε μία από τις πιο πάνω γλώσσες εργασίας της ΜΟΚΕ Ευρωπόλ εντός της καθορισμένης προθεσμίας και να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι τη 2α Σεπτεμβρίου 2024 (μεσημέρι, 12:00 τοπική ώρα Βρυξελλών).

Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο κατάλογος των υποψηφίων και ο κατάλογος των μελών του Συμβουλευτικού Φόρουμ θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΜΟΚΕ Ευρωπόλ στον ιστότοπο IPEX (Interparliamentary EU Information Exchange).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία της ΜΟΚΕ Ευρωπόλ στη διεύθυνση: jpsg.libesecretariat@europarl.europa.eu 

Επισυνάπτεται αυτούσια η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθώς επίσης τα Παραρτήματα του Κανονισμού Λειτουργίας της ΜΟΚΕ Ευρωπόλ και Εγκαθίδρυσης του Συμβουλευτικού Φόρουμ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα.

Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή των ενδιαφερόμενων στο Παράρτημα για την Εγκαθίδρυση του Συμβουλευτικού Φόρουμ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα