Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-07-2024 17:16

Συναντήσεις με συνδέσμους του τομέα της οινογαστρονομίας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής

Σειρά συναντήσεων με συνδέσμους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της οινογαστρονομίας στην Κύπρο είχε σήμερα, 18 Ιουλίου, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, στο Υφυπουργείο Τουρισμού, στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υφυπουργείου Τουρισμού δρος Κώστα Κωνσταντίνου και Λειτουργών του Υφυπουργείου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμής είχε συναντήσεις με τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου, τον Cyprus Bartenders Association και τον Σύνδεσμο Οινοχόων Κύπρου.

Υποδεχόμενος τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου, ο κ. Κουμής διαβεβαίωσε ότι η γαστρονομία αποτελεί αντικείμενο υψίστης σημασίας για το Υφυπουργείο Τουρισμού και εξέφρασε την πάγια του θέση για τη διατήρηση ενός γόνιμου διαλόγου για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση για την ενίσχυση της παρουσίας του προγράμματος του Υφυπουργείου Τουρισμού «Κυπριακό Πρόγευμα» στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας μας, με τις δύο πλευρές να ανταλλάζουν απόψεις για την αναβάθμιση του εν λόγω προγράμματος. Από πλευράς του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου τέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις στο πλαίσιο των δράσεων για ανάδειξη και προώθηση της κυπριακής γαστρονομίας στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Ακολούθησε η συνάντηση του κ. Κουμή με τον Cyprus Bartenders Association. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε αριθμός θεμάτων που εμπίπτουν στον τομέα δράσης του Συνδέσμου, όπως για παράδειγμα η φιλοξενία διεθνών συνεδρίων και διαγωνισμών στην Κύπρο, καθώς επίσης και η αντίστοιχη εκπροσώπηση της Κύπρου στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την προώθηση παραδοσιακών κυπριακών οινοπνευματωδών ποτών και κοκτέιλ και τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Στην τελευταία κατά σειρά συνάντηση με τον Σύνδεσμο Οινοχόων Κύπρου αναπτύχθηκε αρχικά διάλογος για θέματα εκπαίδευσης των επαγγελματιών του κλάδου, ενώ στη συνέχεια εξετάστηκαν εισηγήσεις για τον εμπλουτισμό των «Οινικών Διαδρομών» του Υφυπουργείου Τουρισμού, όπως επίσης και συγκεκριμένες προτάσεις για προώθηση του κυπριακού κρασιού σε ξενοδοχεία και κέντρα αναψυχής, αλλά και της κυπριακής οινοβιομηχανίας σε διεθνές επίπεδο.

Οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα και κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων που αφορούν στο έργο του Υφυπουργείου Τουρισμού και τους στόχους για αναβάθμιση της κυπριακής οινογαστρονομίας. Μεταξύ του Υφυπουργείου Τουρισμού και των πιο πάνω συνδέσμων διαβεβαιώθηκε η αμοιβαία διάθεση για ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας, με στόχο τη μεγιστοποίηση των οφελών που αυτή μπορεί να αποφέρει στο τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής με τη σειρά του διαβεβαίωσε τους συνδέσμους ότι ο τομέας της οινογαστρονομίας ανήκει στους πυλώνες προτεραιότητας του Υφυπουργείου Τουρισμού, καθώς συγκαταλέγεται ανάμεσα στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.

Τόνισε ότι εκείνο που απαιτείται είναι καλύτερος συντονισμός σε ολόκληρο το φάσμα παροχής γαστρονομικών υπηρεσιών, συντονισμένες δράσεις εκπαίδευσης και σίγουρα αποτελεσματική προβολή. Συνέχισε, ζητώντας από τους φορείς να καταθέσουν εισηγήσεις και προτάσεις, με στόχο την αναβάθμιση, την ανάδειξη και την προώθηση της κυπριακής οινογαστρονομίας. 

(ΚΚ/ΓΣ)