Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-07-2024 18:54

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας

 

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Προοδευτική Συμμαχία (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) κ. Στέφανο Κασσελάκη. Τον κ. Κασσελάκη συνόδευαν οι βουλευτές κ.κ. Ευάγγελος Αποστολάκης και Ρένα Δούρου.

Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν εκατέρωθεν οι άρρηκτοι δεσμοί και η άριστη συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων για τα εθνικά ζητήματα, καθώς και η αλληλοϋποστήριξη στο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι, μεταξύ άλλων, το μεταναστευτικό και οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και η κατάσταση στη Γάζα. Υπογραμμίστηκε δε η άριστη συνεργασία μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών των δύο χωρών, τόσο στο διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της συμμετοχής των εκατέρωθεν βουλευτών σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς.

Κατά τη συνάντηση, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, με την Πρόεδρο της Βουλής και τον Προέδρο του Σύριζα - ΠΣ να συμφωνούν για την ανάγκη ανάληψης περαιτέρω, ανανεωμένων, πρωτοβουλιών σε ό,τι αφορά σ’ αυτή την τραγική πτυχή του Κυπριακού προβλήματος.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε δε την ειλικρινή εκτίμηση του κυπριακού λαού προς τον κ. Κασσελάκη και την αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Κύπρο για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τις μαύρες επετείους του 1974. Παραμένουμε προσηλωμένοι στις προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα και για την αντιμετώπιση των εντεινόμενων τουρκικών ενεργειών και προκλήσεων, ιδιαίτερα στη περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, όπως και στη νεκρά ζώνη, τόνισε  η κ. Δημητρίου.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)