Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-07-2024 18:59

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος – Κίνημα Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) κ. Νίκο Ανδρουλάκη. Τον κ. Ανδρουλάκη συνόδευαν οι βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Μάντζος και Δημήτρης Μπιάγκης.

Η Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον κ. Αδρουλάκη και τα μέλη της αντιπροσωπίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τις μαύρες επετείους του 1974. Η παρουσία στην Κύπρο αντιπροσωπιών από ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα αποτελεί δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, για το αρραγές μέτωπο της Κύπρου και της Ελλάδας ενάντια στην τουρκική κατοχή μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόσθεσε η κ. Δημητρίου. 

Η συνεχιζόμενη κατάφωρη παραβίαση του Χάρτη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, του διεθνούς δικαίου και οι διαρκείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συνόλου του Κυπριακού λαού από την Τουρκία, ιδιαίτερα οι εντεινόμενες παραβιάσεις του status quo στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, αλλά και οι απειλές υφαρπαγής από την Τουρκία περιοχών στη νεκρή ζώνη, επισήμανε η κ. Δημητρίου, αποτελούν ζητήματα που μας ανησυχούν ιδιαίτερα και που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν.

Ο κ. Ανδρουλάκης επαναβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, την αμέριστη στήριξή του στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές του κόμματός του δράττονται κάθε ευκαιρίας, ιδιαίτερα στο διεθνές επίπεδο, να επαναλαμβάνουν την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου λύσης, όπως και να ενημερώνουν για τις διάφορες πτυχές του Κυπριακού προβλήματος. Ο στόχος μας είναι κοινός, τόνισε ο Προέδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και δεν είναι άλλος από την επανένωση της Κύπρου και του λαού της.

Ευχαριστώντας τον κ. Ανδρουλάκη, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι  η επανέναρξη ουσιαστικών  διαπραγματεύσεων  για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, εντός του συμφωνημένου πλαισίου διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και με πλήρη σεβασμό στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του διεθνούς δικαίου.

Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν, εξάλλου, απόψεις για τις διάφορες πτυχές του Κυπριακού προβλήματος, για το μεταναστευτικό και για άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)