Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-08-2024 10:38

Το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και το ΚΕΒΕ καταρτίζουν «Πλάνο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), καθώς και της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των Φύλων 2024-2026, έχει καταρτιστεί από τους δύο φορείς «Πλάνο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων».

Μέσω συγκεκριμένων δράσεων, που παρατίθενται υπό τη μορφή εισηγήσεων, στόχος του Πλάνου Δράσης είναι η προώθηση, στο μέτρο του δυνατού, της έμφυλης ισότητας στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, το Πλάνο Δράσης περιλαμβάνει δήλωση εταιρικής πολιτικής για την ισότητα ανδρών και γυναικών με σειρά προτεινόμενων δράσεων που καλύπτουν, μεταξύ άλλων, την πρόληψη και καταπολέμηση σεξιστικής και παρενοχλητικής συμπεριφοράς και σεξουαλικής βίας, την ενημέρωση του προσωπικού για θέματα ισότητας και τη διεξαγωγή ερευνών για καταγραφή των διαφορετικών αναγκών ανδρών και γυναικών στο χώρο εργασίας. Το Πλάνο Δράσης καλύπτει επίσης θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, όπως την προώθηση της έμφυλης ισότητας στις διαδικασίες πρόσληψης και ανέλιξης, στις απολαβές και στην επαγγελματική κατάρτιση.

(ΑΦ/ΑΣ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα