Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-08-2024 18:01

Ο Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Κάιρο

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2024, το Κάιρο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας, ο κ. Κόμπος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου δρ Badr Abdelatty. Ακολούθως, οι δύο Υπουργοί παρακάθησαν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπιών των δύο χωρών. 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Αιγύπτου και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε διάφορους τομείς συνεργασίας. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου, θέματα ενέργειας, καθώς και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη στρατηγική σημασία των σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της χώρας μας για περαιτέρω ενίσχυσή τους. Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο κ. Κόμπος αναφέρθηκε στον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας και επανέλαβε την ανάγκη αποφυγής περαιτέρω κλιμάκωσης και αποσταθεροποίησης στην περιοχή.

(ΜΦ/ΓΣ/ΕΑθ)