Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-08-2024 14:01

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με το προσχέδιο Κανονισμών για τη Διαχείριση Αποβλήτων Αλιευτικών Εργαλείων

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι από τις 9 Αυγούστου 2024 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024 τίθεται σε δημόσια διαβούλευση προσχέδιο των ακόλουθων Κανονισμών:

  • Οι περί Αποβλήτων (Διαχείριση Αποβλήτων Αλιευτικών Εργαλείων) Κανονισμοί.

Οι νέοι Κανονισμοί αφορούν τη διαχείριση των αποβλήτων αλιευτικών εργαλείων που περιέχουν πλαστική ύλη σύμφωνα με το άρθρο 36Θ του περί Αποβλήτων Νόμου, στο πλαίσιο της μείωσης των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον. 

Σύμφωνα με την αρχή της «Διευρυμένης Ευθύνης του Παραγωγού», υπόχρεοι παραγωγοί είναι όσοι τοποθετούν προϊόντα αλιευτικών εργαλείων που περιέχουν πλαστική ύλη στην αγορά, δηλαδή οι παραγωγοί και εισαγωγείς. Οι Κανονισμοί θα επιβάλλουν όπως οι υπόχρεοι παραγωγοί δημιουργήσουν συλλογικά συστήματα διαχείρισης των αποβλήτων που προέρχονται από τα εν λόγω προϊόντα. 

Το Προσχέδιο των Κανονισμών τίθεται σε δημόσια διαβούλευση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα η-Διαβούλευση

Σχόλια επί του προσχεδίου μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου 2024 είτε μέσω της πλατφόρμας η-Διαβούλευση, είτε ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις: director@environment.moa.gov.cy, ngeorgiou@environment.moa.gov.cy, καθώς επίσης και γραπτώς μέσω τηλεομοιότυπου στο 22774945 ή στην ταχυδρομική διεύθυνση: Τμήμα Περιβάλλοντος, 1498, Λευκωσία.

(ΓΣ/ΝΓιαν)