Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-08-2024 14:12

Μηνύματα στήριξης από την Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους στην τελική γιορτή του καλοκαιρινού σχολείου στον Κορμακίτη

Στην τελική γιορτή του καλοκαιρινού σχολείου, στο Κέντρο Συνεργασίας στον Κορμακίτη, παρευρέθηκε η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους, η οποία σε χαιρετισμό της μετέφερε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, μηνύματα στήριξης και αναγνώρισης των προσπαθειών που καταβάλλονται για τη διατήρηση τόσο της Μαρωνίτικης γλώσσας, αλλά και γενικότερα της ιστορίας μας.

Η κα Αριστοτέλους, τονίζοντας τη σημασία της λειτουργίας του καλοκαιρινού σχολείου στον κατεχόμενο Κορμακίτη, χαιρέτισε τα 85 παιδιά που συμμετείχαν στα μαθήματα και είχαν την ευκαιρία να  ανακαλύψουν, όχι μόνο τη μαγεία της Μαρωνίτικης γλώσσας, αλλά και την πλούσια κληρονομιά του πολιτισμού μας και τις ρίζες τους στον κατεχόμενο Κορμακίτη. 

«Μέσα από τις δραστηριότητες του summer school και τις εκδρομές στα Μαρωνίτικα χωριά ήρθαν σε επαφή με την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις που αποτελούν τον πυρήνα της ταυτότητάς μας. Η διατήρηση και διάσωση της Μαρωνίτικης γλώσσας είναι ένα έργο ζωής, ένα έργο που φέρνει τους Μαρωνίτες πιο κοντά στις ρίζες τους, στην ιστορία και στην πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά.»

Περαιτέρω, η κα Αριστοτέλους τόνισε πως η εκμάθηση της Μαρωνίτικης γλώσσας στα παιδιά στον Κορμακίτη, τα οποία είναι το μέλλον αυτού του τόπου, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση ότι οι παραδόσεις και οι αξίες μας θα συνεχίσουν να ζουν και να ανθίζουν. Όπως είπε, τα παιδιά μας αποτελούν φύλακες του πολιτισμού μας, είναι το ζωντανό παράδειγμα της δύναμης που έχει η Κύπρος μας, είναι ο φάρος της συλλογικής προσπάθειας για επιστροφή. Τόνισε δε ότι, μέσα από τις δραστηριότητες του summer school τα παιδιά «όχι μόνο γνώρισαν τον τόπο και τις παραδόσεις μας, αλλά και δημιούργησαν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που θα τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή».

Η Επικεφαλής των Ανθρωπιστικών Θεμάτων ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του προγράμματος, αλλά και στους εμπνευστές του, τον Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Μούσα, το Κοινοτικό Συμβούλιο, τον δάσκαλο κ. Ηλία Ζωνιά, τους καθηγητές και δασκάλους, τους εθελοντές και τους γονείς, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων. 

Μεταφέροντας τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, επεσήμανε: «Θέλω να γνωρίζετε ότι η στήριξή του Προέδρου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, και εμένα προσωπικά, είναι σταθερή και αμετάβλητη, και θα συνεχίσει να είναι, με σκοπό την περαιτέρω πρόοδο και ευημερία της Μαρωνίτικης κοινότητας.»

(ΡΜ/ΕΑθ/ΝΓιαν)