Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-08-2024 10:21

Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου στην ετήσια χοροεσπερίδα της Κοινότητας Δοράς, χθες

Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Δοράς για την πρόσκλησή τους στην αποψινή χοροεσπερίδα της Κοινότητας. Μιας γιορτής που έχει καταστεί θεσμός για τη Δορά και την ευρύτερη περιοχή τον Κρασοχωριών, που εντάσσεται σε μια σειρά από εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Κοινότητα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους κατοίκους και τους φίλους της Δοράς να απολαύσουν στιγμές διασκέδασης.

Η Δορά, μια Κοινότητα στην γεωγραφική περιφέρεια των Κρασοχωριών, αποτελεί ένα υπαίθριο μουσείο πολιτισμού. Με μια περιδιάβαση στα γραφικά δρομάκιά της, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ξεχωριστή παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού, με έμφαση στην πέτρα, αλλά και τις καταπράσινες περιοχές, που μαρτυρούν την ειδυλλιακή φυσική της ομορφιά.

Η πλούσια ιστορία, η θρησκευτική παράδοση, τα αξιοθέατα και τα άριστης ποιότητας αμπελουργικά προϊόντα κατατάσσουν τη Δορά ψηλά στις επιλογές των επισκεπτών από την Κύπρο και το εξωτερικό. Σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της Κοινότητας, τα εξωραϊστικά έργα και τα έργα κοινής ωφέλειας που προωθήθηκαν στην Κοινότητα, συνέτειναν στην ραγδαία και αλματώδη ανάπτυξή της.

Θα ήταν παράλειψή μου, φίλε Πρόεδρε και αγαπητά μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, να μην εκφράσω τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου για το έργο που έχετε επιτελέσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το όραμά σας για μια Κοινότητα υπόδειγμα για την περιοχή είναι διάχυτο σε ολόκληρη την Κοινότητα. Είμαι βέβαιος πως με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσετε, με τη στήριξη τόσο του Υπουργείου και της Επαρχιακής Διοίκησης όσο και του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού και του Συμπλέγματός σας, να εργάζεστε για τη διατήρηση της μοναδικής σας ταυτότητας και την ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο της Κοινότητάς σας.

Η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη επενδύει στην ανάπτυξη των Κοινοτήτων, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για στήριξη της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών. Για τον σκοπό αυτό, και με στόχο να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, το Υπουργείο Εσωτερικών υλοποιεί με επιτυχία από το 2019 τα Στεγαστικά Σχέδια Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών και Περιοχών της Υπαίθρου, τα οποία έχουν αναθεωρηθεί πρόσφατα, για να γίνουν πιο ελκυστικά. Η Κοινότητα της Δοράς περιλαμβάνεται στα Στεγαστικά Σχέδια Ορεινών Περιοχών ως εξόχως ορεινή και εξόχως μικρή και απόμακρη κοινότητα. Αξιοποιώντας τα Σχέδια αυτά, αριθμός δικαιούχων επωφελήθηκαν των Σχεδίων και επέλεξαν να στήσουν τη ζωή τους στην γραφική Κοινότητα της Δοράς. Είμαι βέβαιος ότι μετά και την αναθεώρηση των Σχεδίων, περισσότερες οικογένειες θα δείξουν ενδιαφέρον και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της Κοινότητας.

Φίλες και φίλοι,

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών ειδικότερα καλωσορίζουμε και ενθαρρύνουμε κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται από τις τοπικές κοινωνίες, προάγει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής και φέρνει κοντά τους ανθρώπους του τόπου μας, σε ένα συναπάντημα που συνδυάζεται αρμονικά με την παράδοση και την ψυχαγωγία τους.

Συγχαίρω ξανά τους διοργανωτές και εύχομαι σε όλους καλή διασκέδαση.

(ΜΚυ)