Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-08-2024 14:44

Έναρξη Υποβολής Προτάσεων στο Berlinale Co-Production Market 2025

Το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού επιθυμεί να ενημερώσει Κυπριακές εταιρίες παραγωγής, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης για την έναρξη υποβολής προτάσεων στο Berlinale Co-Production Market του 2025.

Το Berlinale Co-Production Market είναι μία διοργάνωση του Berlinale Pro, σε συνεργασία με το European Film Market, το Berlinale Talents και το World Cinema Fund. Πρόκειται για πενθήμερη εκδήλωση, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, που συγκεντρώνει 600 διεθνείς παραγωγούς, sales agents, διανομείς, και εκπροσώπους χρηματοδοτικών προγραμμάτων και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι εξειδικεύονται σε διεθνείς συμπαραγωγές. Τους παρουσιάζονται νέες προτάσεις ταινιών μεγάλου μήκους και δραματικών σειρών, με σκοπό να συνεργαστούν και να επενδύσουν σε αυτές.

Συγκεκριμένα, το Market απευθύνεται σε παράγωγους με προηγούμενη εμπειρία σε διεθνείς συμπαραγωγές, που έχουν προτάσεις ταινιών μεγάλου μήκους με προϋπολογισμό τουλάχιστο 1 εκατομμύριο ευρώ (600.000 ευρώ για συγκεκριμένες περιοχές), οι οποίες έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον 30% χρηματοδότηση μέχρι σήμερα (ή εναλλακτικά, τοπική υποστήριξη παραγωγής) και αναζητούν διεθνείς εταίρους για συμπαραγωγή.

Προθεσμίες:

4 Σεπτεμβρίου: Ταινίες Μεγάλου Μήκους στο Talent Project Market (αίτηση μέσω Berlinale Talents)

18 Σεπτεμβρίου: Προτάσεις Ταινιών Μεγάλου Μήκους (Επίσημη Συμμετοχή)

1 Οκτωβρίου: Προτάσεις Δραματικών Σειρών (Co-Pro Series)

Περισσότερες πληροφορίες και για υποβολή αιτήσεων επιλέξτε αυτόν τον σύνδεσμο.

(ΑΣ/ΝΖ)