Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-09-2024 19:58

Χαιρετισμός της Υφυπουργού Πολιτισμού δρος Βασιλικής Κασσιανίδου, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην παράσταση «La Traviata» του Pafos Aphrodite Festival 2024, στο Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι απόψε εδώ, για να χαιρετίσω την έναρξη του Pafos Aphrodite Festival, ενός επιτυχημένου πολιτιστικού θεσμού με διεθνή εμβέλεια που αναβιώνει μετά από απουσία λίγων ετών, τον οποίο το Υφυπουργείου Πολιτισμού στηρίζει ένθερμα, προσφέροντας μάλιστα σημαντική χρηματοδότηση ύψους 170.000 ευρώ για την υλοποίησή του.

Αυτή η κρατική χορηγία εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης και του Υφυπουργείου για τον Σύγχρονο Πολιτισμό, ο οποίος έχει ως στόχο να στηρίξει την πολιτιστική δημιουργία και βιομηχανία, ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας υποδομές, χορηγικά προγράμματα, και προωθώντας την καλλιτεχνική εκπαίδευση. Βασικός μας στόχος είναι επίσης η εδραίωση της Κύπρου ως κέντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και δράσης, η προσέλκυση πολιτιστικού τουρισμού, αλλά και η διασφάλιση της πρόσβασης και της συμμετοχής όλων των πολιτών στον πολιτισμό. Το Pafos Aphrodite Festival αποτελεί ένα πολιτιστικό γεγονός που εκπληροί όλους αυτούς τους στόχους.

Έχοντας ως σκηνικό αυτό το εξέχον μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, απόψε θα απολαύσουμε μια από τις σπουδαιότερες όπερες του κλασικού ρεπερτορίου, σε μια παράσταση που είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης της Κρατικής Όπερας και της ομάδας του Κρατικού Μπαλέτου της Τιφλίδας μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Θέλω να συγχαρώ θερμά τον Δήμο Πάφου και όλους τους συντελεστές ξεχωριστά που συνέβαλαν στην υλοποίηση του Pafos Aphrodite Festival 2024. Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της εμπλοκής των εγχώριων πολιτιστικών φορέων σε τέτοιου υψηλού επιπέδου πολιτιστικά δρώμενα.

Καλή επιτυχία στο Pafos Aphrodite Festival.

Καλή θέαση!

(ΕΚ/ΕΑθ/ΓΣ)