Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-09-2024 12:33

Η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος μεταβαίνει στη Βουδαπέστη για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας

Η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρ Μαρία Παναγιώτου μεταβαίνει σήμερα στη Βουδαπέστη, όπου θα συμμετάσχει στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας, η οποία διεξάγεται από τις 8 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2024.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου οι Υπουργοί θα συζητήσουν για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) μετά το 2027, με στόχο τη διαμόρφωση μιας ανταγωνιστικής, ανθεκτικής στην κρίση, βιώσιμης και φιλικής προς τον αγρότη γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Οι Υπουργοί στο πλαίσιο των εργασιών θα εξετάσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι αγρότες, όπως η κλιματική αλλαγή, το υψηλό κόστος εισροών και η αντιμετώπιση υφιστάμενων και μελλοντικών κρίσεων στην αγορά.

Αντικείμενο των συζητήσεων των Υπουργών θα είναι επίσης η απλοποίηση της ΚΑΠ και η διαμόρφωση πλαισίου παροχής κινήτρων στους γεωργούς, προκειμένου να συμβάλουν στους στόχους για το περιβάλλον, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα των αγροτών.

Τέλος, θα εξετάσουν τα υφιστάμενα εργαλεία διαχείρισης κρίσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική στήριξη των αγροτών σε ένα περιβάλλον που αυτές εμφανίζονται όλο και συχνότερα.

Τα αποτελέσματα της συζήτησης των Ευρωπαίων Υπουργών Γεωργίας θα συμβάλουν στη διαμόρφωση των πολιτικών κατευθύνσεων για την ΚΑΠ μετά το 2027.

Η Υπουργός θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τρίτη 10/9/2024.

(ΕΦυς/ΝΓιαν/ΑΦ)