Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-09-2024 08:25

Οι βουλευτές κ.κ Χάρης Γεωργιάδης και Χρύσης Παντελίδης θα συμμετάσχουν σε Διάσκεψη για τον Αντισημιτισμό στη Βιέννη

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Χάρη Γεωργιάδη και το μέλος της Επιτροπής κ. Χρύση Παντελίδη, θα συμμετάσχει σε Διάσκεψη με θέμα «Ποτέ ξανά: η δημοκρατία δεν μπορεί να ανεχθεί τον αντισημιτισμό». Τη Διάσκεψη θα φιλοξενήσει το Κοινοβούλιο της Αυστρίας στη Βιέννη, υπό την αιγίδα του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας κ. Wolfgang Sobotka, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2024.

Συμμετέχοντες στη Διάσκεψη θα είναι Πρόεδροι και Μέλη Κοινοβουλίων διαφόρων χωρών, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμπειρογνώμονες, ερευνητές, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Σκοπός της Διάσκεψης είναι η δημιουργία κοινοβουλευτικού δικτύου για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, υπό το φως της ανησυχητικής έξαρσής του, μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023.  Τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο τριών θεματικών ενοτήτων της Διάσκεψης, είναι η αναχαίτιση του αντισημιτισμού και η διαφύλαξη των δημοκρατικών αρχών, η σημερινή κατάσταση των εβραϊκών κοινοτήτων στην Ευρώπη και η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)