Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-09-2024 14:44

Συνάντηση της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα με τον δήμαρχο Αγίας Νάπας

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά είχε σήμερα συνάντηση, στη Γραμματεία Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττο και τον Αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Χρίστου, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί για προετοιμασία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κα Υφυπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου και τον Αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Χρίστου για την εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε σήμερα. Με τη σημερινή συνάντηση εγκαινιάζω τον κύκλο επαφών και διαβουλεύσεών μου με τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2026, ξεκινώντας από την επαρχία Αμμοχώστου, από τον δήμο Αγίας Νάπας.

Όπως πολύ συχνά λέω, η ενάσκηση της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ αποτελεί εθνική αποστολή, που απαιτεί και προϋποθέτει τη συμβολή όλων μας. Σε αυτό το πλαίσιο η αγαστή συνεργασία μας με τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ύψιστης σημασίας και προτεραιότητας για την Κυβέρνηση.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη γιατί είχαμε μια εξαιρετικά εποικοδομητική και ωφέλιμη συνάντηση. Ενημέρωσα για την πορεία προετοιμασιών, οι οποίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς από τη Γραμματεία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, σε στενή συνεργασία με όλα τα Υπουργεία και Υφυπουργεία.

Συζητήσαμε, συγκεκριμένα, για τις ανάγκες οι οποίες δημιουργούνται, λόγω της διεξαγωγής εκατοντάδων συναντήσεων στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της Προεδρίας. Όπως τόνισα και κατά τη συνάντησή μας, ο στόχος μας από την αρχή, και το έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι να εμπλακούν - και θα εμπλακούν - όλες οι επαρχίες της Κύπρου μας. Αυτήν την απόφαση την συμπεριλάβαμε εξαρχής στο πλάνο των προετοιμασιών, στους στόχους και στις προτεραιότητές μας.

Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας, θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο περισσότερες από 200 συναντήσεις και συνέδρια σε όλα τα επίπεδα. Αναμένεται, επίσης, να φιλοξενηθούν πέραν των 20.000 επισκεπτών. Στόχος μας είναι να αξιοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό όλες οι επαρχίες της Κύπρου μας. Είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε όλες τις επαρχίες, από τις παραλιακές πόλεις μέχρι τα ορεινά και, φυσικά, την πρωτεύουσα μας, τη Λευκωσία, την τελευταία διαιρεμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Συμφωνήσαμε με τον κ. Δήμαρχο ότι θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό για καθορισμό των επόμενων βημάτων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω, εκ νέου, τον κ. Δήμαρχο. Είναι κοινός ο στόχος μας, κοινές οι προτεραιότητές μας, η προσέγγισή μας επίσης, κοινή».

(EN)