Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-09-2024 10:47

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά από σχετική πρόσκληση , αναχωρεί αύριο 11 Σεπτεμβρίου το πρωί για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), όπου το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει αύριο στις 6:00 μ.μ. (ώρα Κύπρου) συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΑΕ Σεΐχη Mohammed bin Zayed Αl Nahyan, στο Προεδρικό Μέγαρο στο Άμπου Ντάμπι.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, οι διμερείς σχέσεις και οι προοπτικές συνεργασίας σε θέματα ενέργειας, οικονομίας και επενδύσεων.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 12 Σεπτεμβρίου το πρωί.

Τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Δώρος Βενέζης.

(ΡΜ/ΝΓιαν/ΑΦ)