Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-09-2024 11:28

Αντιπροσωπία της Βουλής θα συμμετάσχει στο 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Βουλευτών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στην Αρμενία

Οι βουλευτές κ. Δημήτρης Δημητρίου, κ. Αντρέας Πασιουρτίδης και κ. Μιχάλης Γιακουμή μεταβαίνουν αύριο στο Ερεβάν για να συμμετάσχουν στο 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Βουλευτών, που συνδιοργανώνουν η Διακοινοβουλευτική Ένωση και η Εθνοσυνέλευση της Αρμενίας μεταξύ 12 και 14 Σεπτεμβρίου 2024. Τους βουλευτές θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Αυγούστα Χρίστου.

Κύριος στόχος του Συνεδρίου είναι η αναζήτηση λύσεων για την πρόληψη δημιουργίας χαμένων γενεών εν καιρώ κρίσεων, μέσω της διασφάλισης της απρόσκοπτης πρόσβασης των νέων στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας. Θα συζητηθούν θέματα όπως η σημειωθείσα πρόοδος σε ό,τι αφορά την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ειδικότερα στους τομείς της εκπαίδευσης και της απασχόλησης των νέων, ο αντίκτυπος της σημερινής παγκόσμιας κρίσης στα κοινωνικο-οικονομικά δικαιώματα και στην ενδυνάμωση των νέων, καθώς και ο ρόλος της παγκόσμιας αλληλεγγύης για την προστασία της εκπαίδευσης σε ζώνες συγκρούσεων και πολέμων.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)