Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-09-2024 12:19

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στις Επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας

1.  Εργασίες αφαίρεσης και επανεπίστρωσης οδοστρώματος

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 11/9/2024 και την Πέμπτη 12/9/2024, από τις 21:00 μέχρι τις 05:30 της επόμενης ημέρας, το τμήματης Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού με κατεύθυνση από τον Κυκλικό Κόμβο Αρχαγγέλου προς τον Κυκλικό Κόμβο της Λεωφόρου Στροβόλου θα είναι κλειστό λόγω εργασιώναφαίρεσης και επανεπίστρωσης του υφιστάμενου οδοστρώματος.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα υπάρχει κατάλληλη προσωρινή σήμανση για τη διοχέτευση της κυκλοφορίας προς Στρόβολο /Λακατάμεια μέσω της Λεωφόρου Μακεδονιτίσσης. Η τροχαία κίνηση στην απέναντι κατεύθυνση δεν θα επηρεαστεί.

2.  Εργασίες στο πλαίσιο του Έργου «Βελτίωση Παρακαμπτήριου δρόμου Πελενδρίου για το Τμήμα από Χ.Θ. 0+000 – Χ.Θ. 1+270»

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από την Πέμπτη 12/9/2024 μέχρι την Παρασκευή 4/10/2024, λόγω κατασκευαστικών εργασιών στα πλαίσια του Έργου «Βελτίωση Παρακαμπτήριου δρόμου Πελενδρίου για το Τμήμα από Χ.Θ. 0+000 – Χ.Θ. 1+270», μέρος της οδού Νίκου Καρασαμάνη, από τη συμβολή της με το δρόμο που οδηγεί προς Κάτω Αμίαντο μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αρχαγγέλου Μιχαήλ θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις. Η είσοδος/έξοδος στο τμήμα αυτό θα επιτρέπεται μόνο στους ιδιοκτήτες οικιών που εφάπτονται του δρόμου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται προς και από τις οδούς Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Σωτήρη Τσαγγάρη και Ποταμίτισσας, με κατάλληλη προσωρινή σηματοδότηση.

3.    Εργασίες συλλογής αποβλήτων

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 11/9/2024, από τις 20:00 μέχρι τις 04:00 της επομένης ημέρας, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού ‒ Λευκωσίας (Α1), στο τμήμα από το Πεντάκωμο μέχρι τον κυκλικό κόμβο Γερμασόγειας, θα εκτελούνται εργασίες συλλογής αποβλήτων από την κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λεμεσό και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας και θα γίνεται διαχείριση της τροχαίας κίνησης με το σύστημα κινητού εργοταξίου.

4.    Εργασίες κλαδέματος και ποτίσματος στους αυτοκινητοδρόμους της Επαρχίας Λάρνακας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 11/9/2024 ‒ 7/11/2024, από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη, θα γίνονται εργασίες κλαδέματος και ποτίσματος στους αυτοκινητοδρόμους της Επαρχίας Λάρνακας, από το Τμήμα Δασών, ως ακολούθως:

(α)     Την περίοδο 11/9/2024-7/11/2024, μεταξύ των ωρών 08:30-14:30, θα γίνονται εργασίες κλαδέματος στα πρανή και θα κλείνει τμηματικά ανά 500μ. μέρος του ερείσματος του αυτοκινητοδρόμου Αεροδρόμιο Λάρνακας – Αγίας Νάπας από το Αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό κόμβο «Ριζοελιάς» και στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Κοφίνου από τον κυκλικό κόμβο «Καλού Χωριού» μέχρι Κοφίνου και από τις δύο κατευθύνσεις, και

(β)     Την περίοδο 16/9/2024-19/9/2024, μεταξύ των ωρών 08:30-15:30, θα γίνονται εργασίες ποτίσματος στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητοδρόμου Λάρνακας-Κοφίνου, από τον κυκλικό κόμβο «Καλού Χωριού» μέχρι Κοφίνου και θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα επιτάχυνσης ανά 1,5χλμ με κατεύθυνση προς Κοφίνου

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

(ΑΣ/ΑΦ)