Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-09-2024 14:09

Συνάντηση της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά είχε σήμερα συνάντηση, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, για προετοιμασία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) το 2026.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κα Υφυπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη και τα μέλη της ομάδας του για την ιδιαίτερα ωφέλιμη και εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε σήμερα. Με τη σημερινή συνάντηση εγκαινιάζω τον κύκλο επαφών μου με τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Για την Κυβέρνηση είναι εξαιρετικά σημαντική η εμπλοκή των νέων με θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας. Με τον κ. Πρύτανη συζητήσαμε ακριβώς την εμπλοκή του Πανεπιστημίου Κύπρου και των φοιτητών του, τόσο κατά το στάδιο προετοιμασίας όσο και κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας.

Ανταλλάξαμε απόψεις για δράσεις και εκδηλώσεις, για ενημέρωση και κινητοποίηση των νέων μας, για τις δυνατότητες αξιοποίησης της τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς επίσης, για τη δυνατότητα αξιοποίησης φοιτητών ως liaison officers κατά τη διάρκεια της Προεδρίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ νέου τον κ. Χριστοφίδη για τη συνάντηση, καθώς και για τη διάθεση για στενή συνεργασία.»

(ΕΝ/ΕΑθ)