Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-09-2024 21:33

Δηλώσεις των Υπουργών Ενέργειας Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση

Η συζήτηση θα συνεχιστεί αναφορικά με το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, είπαν απόψε οι Υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών. 

Σε δηλώσεις τους απόψε στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο με θέμα το GSI, ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Παπαναστασίου είπε: «Ήταν μια πολύωρη συνάντηση. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των μερών και είναι μια εργασία, η οποία πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί με διαβουλεύσεις μεταξύ των μερών, όπως ήταν η συγκεκριμένη.» 

Ερωτηθείς αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για κατάληξη της διαβούλευσης, ο κ. Παπαναστασίου είπε: «Δεν υπάρχουν τελεσίγραφα. Είπαμε ότι έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά από εκεί που ξεκίνησε σήμερα. Δεν μπορώ να πω οτιδήποτε άλλο διότι είναι εργασία, η οποία συνεχίζεται.». 

Σε ερώτηση αν ξεκίνησε από την αρχή η συζήτηση, ο κ. Παπαναστασίου είπε: «Είναι από κάποιο σημείο, στο οποίο ουσιαστικά είχε μείνει στο παρελθόν, αλλά σας λέω ότι [η συζήτηση] είναι εποικοδομητική και συνεχίζεται. Οπότε πρέπει να μας δώσετε λίγο χρόνο και [να έχετε] λίγη υπομονή.» 

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Υπουργός είπε ότι «ήταν μια συζήτηση εποικοδομητική. Τα μέρη αντιλαμβάνονται τις θέσεις της κάθε πλευράς, της άλλης πλευράς, και ουσιαστικά θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η εργασία» άμεσα. 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε, μεταξύ άλλων: «Όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η συνάντηση αυτή ήταν εποικοδομητική, η δουλειά συνεχίζεται. Τώρα πρέπει να επιστρέψω στην Αθήνα».

(ΡΜ/ΝΖ/ΕΑθ)