Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-09-2024 18:26

Διευκρινιστική ανακοίνωση του Υφυπουργείου Πρόνοιας σχετικά με το πακέτο μέτρων στήριξης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2024-2025

Σχετικά με την τελευταία ανακοίνωση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας για το πακέτο μέτρων στήριξης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2024-2025, διευκρινίζονται τα εξής:

  • Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας έχει αρχίσει σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου 2024, την καταβολή εφάπαξ επιχορήγησης που ανέρχεται στο ποσό των €150 ανά οικογένεια, στις οικογένειες οι οποίες είναι δικαιούχες επιδόματος τέκνου και των οποίων τουλάχιστον τρία τέκνα φοιτούν στην Προδημοτική (ηλικίες τεσσάρων ετών και έξι μηνών και άνω), Δημοτική, Μέση και Τεχνική Εκπαίδευση. Διευκρινίζεται ότι στις δικαιούχες οικογένειες συμπεριλαμβάνονται και οικογένειες, οι οποίες έχουν παιδιά που φοιτούν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Κυβέρνησης αφορά σε συνολικό πακέτο στήριξης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το οποίο περιλαμβάνει πέραν του μέτρου που υλοποιεί το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και μέτρα, τα οποία υλοποιούν συναρμόδια Υπουργεία ως εξής:

  • Εφάπαξ επιχορήγηση €100 ανά μαθητή/μαθήτρια Α΄ τάξης Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Τεχνικής Σχολής για αγορά σχολικών ειδών.
  • Εφάπαξ επιχορήγηση αγοράς ταμπλέτας για μαθητές και μαθήτριες Γ΄Δημοτικού (€200 ανά μαθητή/μαθήτρια) και φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή για μαθητές/ μαθήτριες Β΄ Γυμνασίου (€400 ανά μαθητή/μαθήτρια).
  • Εφάπαξ επιχορήγηση  €150, για οικογένειες των οποίων τουλάχιστον τρία τέκνα φοιτούν σε δημόσια σχολεία Προδημοτικής (ηλικίες 4 6/12 και άνω), Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης και δεν είναι δικαιούχες οποιουδήποτε από τα πιο πάνω μέτρα. Σε αυτή την περίπτωση, οι οικογένειες θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για παραχώρηση του επιδόματος των €150 από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), μέσω των διευθύνσεων των σχολείων στα οποία φοιτούν τα παιδιά τους.
  • Εφάπαξ έκπτωση στα κόμιστρα των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών για μαθητές Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης. Μείωση στα ετήσια κόμιστρα για κάθε μαθητή/μαθήτρια από €200 σε €30 (διευκρινίζεται ότι βρίσκεται ήδη σε ισχύ έκπτωση των κομίστρων από €200 σε €80) και στα μηνιαία κόμιστρα από €10 σε €5. Επισημαίνεται ότι οι μαθητές/μαθήτριες της Δημοτικής Εκπαίδευσης δεν καταβάλουν κόμιστρα.

(ΜΘ/ΑΣ/ΑΦ)